Ohçor Çiçek Balı 970gr
Ohçor Çiçek Balı 970gr
- Stok Durumu: Stokta var
- Ürün Kodu: ANZ006
500,00TL
599,00TL
Vergiler Hariç: 500,00TL
Saat 12:00'ye kadar verilen siparişlerde Aynı Gün Kargo
Sabit kargo ücretimiz 20 TL'dir
₺500 üzeri Kargo Bedava !
500 TL üstü tüm alışverişlerde kargo bedava.
Çiçek Balının Özellikleri Nelerdir?
Çiçek balının
özellikleri tadı, dokusu
ve üretimi ile diğer bal türlerinden ayrıldığı bilinmektedir. Çiçek balının
özellikleri incelenirken aynı zamanda bal elde edilen arıların cinsi ve
özellikleri de önem taşımaktadır. Çiçek balının özellikleri şu şekilde
sıralanabilir:
·
Diğer
bal türlerine göre daha açık bir rengi bulunur.
·
Bal
çeşitliği yüksektir.
·
Çiçek
balı daha kolay elde edilebilir.
·
Birçok
açıdan vücuda yararları vardır.
·
Kafkas
cinsi olarak bilinen arılar çiçek balı üretiminde daha sık kullanılır.
·
Endemik
bitki çeşitleri kullanılarak üretilir.
·
Monoflora
ile çiçek balı üretilebilir.
·
Geniş
bir coğrafyaya yayılan çiçeklerde toplanan nektarlar ile de çiçek balı
üretilebilir.
Çiçek balının özellikleri bu şekildedir. Çiçek balını
üretirken kullanılan yöntemler ve arılar da balın kalitesi ve
sürdürülebilirliği için önemlidir.
Çiçek Balının Kokusu
Var Mı?
Çiçek balının kokusu yoğun ancak hoş bir kokudur. Çiçek balının
kokusu ve tadı hangi çiçekten elde edildiğine göre değişebilmektedir. Çiçek balının kokusu, birçok kişide
güzel bir his bırakmaktadır. Rahatsız etmeyen ve ağır olmayan kokusu ile de
dikkat çeken ve sık tüketilen bir bal türüdür.
Çiçek Balının Tadı
Nasıl?
Çiçek balının tadı aromasına bağlı olarak değişebilmektedir. Aroması ise balın elde edildiği çiçek türüne, çeşidine ve diğer unsurlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Çiçekler tek bir türden oluşmamaktadır. Endemik bitkiler kullanılsa da her çiçeğin farklı bir familyası olabilmekte ve farklı türleri de bulunabilmektedir.
Balın tadı da bu unsurlara göre değişse de çiçek balının çoğunlukla hafif ve tüketilmesi kolay bir tadı vardır. Çiçek balının tüketimi özellikle polen alerjisi olan kişiler için kısıtlı olmalıdır. Çiçek balının tüketilmesinde miktar artışı yapılır ise bu durumda yan etkiler ile karşılaşılabilir.