Arı kovanlarının korunması için üretilmekte olan propolis; uçucu yağ, polen, balmumu ve arı tükürüğüyle zenginleştirilen, çoğu zaman ağaçlardan, çalı ve çiçeklerin tomurcuklarından üretilen, viskoz reçinesi bulunan maddelerden biridir. Bugüne kadar propolis 400 üzerinde maddeyle tanımlanmıştır. Bunun arasında yer alan flavonoidler, özellikle üst solunum yolu hastalıklarıyla alakalı şikâyetlerin azalmasında oldukça etkili bir maddedir. Propolis bünyesinde bulunan bu maddeden ötürü, virüslerin sebep olduğu antiviral etkiler karşısında iyileştirme etkisinin olduğu bilimsel bir şekilde ispat edilmiştir. Propolis insan vücudunun savunma motorunu aktif hale getiren oldukça değerli olan flavonoidlerin dışında gerçek yeşil aşı işlevi gören vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır. Bunun dışında mucizevi başka bir etkisi de en son yapılan bilimsel çalışmalarla doğrulandığı için istilacı olan mikropların yayılmasını önleyen özellikleridir.

Propolis virüslere karşı mücadele eder ve enfeksiyon tehlikesini en aza indirger!

Genel olarak kış mevsimlerinde yoğun olarak, kirlilik, stres ve soğuktan ötürü çoğalan bulaşıcı hastalıklar bizleri soğuk algınlığı riskiyle karşılaştırmaktadır. Son günlerdeki COVİD 19 riskinden kurtulmak için bizlere yardımcı olabilecek en güvenilir maddelerden biri de Propolis’tir, diyebiliriz. Bu madde sadece virüslerden korumakla kalmaz, vücudumuzu, olumsuz etkiler karşısında, dayanıklı ve sağlam bir hale getirir. Ayrıca devam eden solunum yolu enfeksiyonlarına, iltihaplanma ve boğaz enfeksiyonlarına karşı savaşmaktadır.

Propolis solunum yolu hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur!

Propolis, boğaz enfeksiyonu, öksürük ve virüslü hastalıkların tedavisini destekleyen bir maddedir. Bu hastalıkların ilk belirtileri oluştuğunda kullanılır ise, oldukça etkili bir biçimde mücadele etmektedir. Ağız, mukoza zarı, akut ve kronik grip, sinüzit, bademcik enfeksiyonu, bronşit, alerji ve astım gibi hastalıklar için alternatif tıbbi ürünlerden biridir.

Propolis ve bağışıklık sistemi

Propolis, immün, probiyotik gibi sistemler için uyarıcı bir etkiye sahiptir. Birçok bakteri ve virüsün çoğalmasına ve üremesine engel olacak bir yetiye sahiptir. Yüksek besin değerlerinden ötürü, vücudun güçlenmesine ve hastalıkların önlenmesine yardım etmektedir. Bunun dışında Kalsiyum, magnezyum, B1, B2 B6, çinko, magnezyum gibi mineral ve vitaminler konusunda son derece zengin içeriklere sahiptir. 

Güvenilir satın alma rehberi

Günümüzde piyasalarda birçok farklı formüle sahip propolis türü satılıyor. Saf ve işlemden geçmemiş ürünleri kullanmanızı öneririz. Çünkü bu ürünler sağlık açısından daha yararlıdır. Bizden satın alacağınız propolis arı çiftliğimiz tarafından gönderiliyor. Eczane ve marketlerde kullanıma hazır olan propolis özleri, merhem, tablet, yağ ve hazır tentürler satılmaktadır. Fakat bu ürünlerdeki propoliskonsantrasyonunun yeterli seviyede olmadığını belirtmemizde fayda var. Bu tentürlerin etkili olup olmadıklarını belirlemek adına genel bir kılavuz olarak, içerisinde bulunan propolis seviyesini ve titre olup olmadığını belirlemek gerekir. Oldukça düşük yüzdelere sahip olan ya da oldukça fazla alkol içeren ürünlerden kaçınmak gerekir. Bu ürünlerin boya içermemesi gerekir. Propolisin doğal rengi koyu kahve tonlarına yakındır. Çok sıvı kıvamdaysa renkli su satın alabilirsiniz. Lezzeti oldukça keskindir. Ağzınızda dağılan aromasını yoğun şekilde hissedeceksiniz. Propolis’in virüslere karşı etkili olduğunu gösterebilmesi açısından kesinlikle doğal olanlarını tercih etmeniz gerekmektedir.