Bal oldukça doğal olan, şifalı bir tatlandırıcı gıda maddesidir. Balın yararları uzun senelerden beridir, yaygın bir şekilde biliniyor. Bal özellikle gelişim çağında olan çocuklar için oldukça sağlıklı özelliklerle doludur. Bütün çocuklar için bal yararlı mı? Çocuklarınız 2 yaşından büyüklerse ve herhangi bir alerjileri yok ise bal çocuklarınız için son derece faydalı besinlerden biridir. Gelin balın çocuklar için yararlarına hep beraber göz atalım.

Bal en sağlıklı tatlandırıcıların başında geliyor. Tatlı besinler tüketmek çocuklar için son derece eğlenceli bir durumdur. Fakat şeker çocuklarınızdaki kan şekeri oranını anında yükseltebilir. Daha sonra aniden çocuklarda bir yorgun belirtisine sebep olabilmektedir. Bal oldukça doğal olan tatlandırıcıların başında geliyor. Balın içerisinde yer alan şeker, oldukça yavaş bir şekilde sindirilmektedir. Bu durum kan şekerinde ani yükselmelere sebebiyet vermez. Böylelikle çocuklarınız tip 1 diyabet gelişimi konusunda daha az riske sahip olurlar. Bir çay kaşığı bal yaklaşık 30 kalori civarındadır. Totalde kalori gereksinimini karşılayabilmek için çocuklarınızın besinlerine bal ekleyebilirsiniz.

Bal çocuklarda karaciğeri koruma altına alır. Çocuklarınızın her gün sabah kahvaltılarında yalnızca 1 kaşık bal tüketmesi, karaciğerlerini koruma altına alır. Bal karaciğerden başlayıp vücutta bulunan toksin üretiminin durmasını sağlayan anti-oksidan özellikler içermektedir.

Bal sindirim kolay olan besinlerden biridir. Bal tüketen çocuklarınız, balı hızlı bir şekilde sindirebilirler. Çocuklarınızı her zaman en doğal ve yararlı ürünlerle tanıştırmalısınız. 2 yaşını doldurmuş olan ve herhangi bir alerjisi bulunmayan çocuklarınıza bal verebilirsiniz.

Çocuklarda grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar sık görülür. Gelişim çağındaki çocuklarımızın şiddetli öksürüklerini gördüğümüzde biraz panikleriz. Ancak hastalanmış çocuklarınızın öksürüklerini kesmek ve kontrol altına almak için çocuklarınıza bal verebilirsiniz. Bal en etkili öksürük şuruplarından daha hızlı sonuçlar vermektedir. İki çay kaşığı balı ılık suyla karıştırıp çocuklarınıza verdiğinizde, çocuklarınızın hiçbir şekilde öksürük sorunlarının kalmayacağını göreceksiniz.

Çocuklarınızın gelişimi ve sağlığı için son derece etkili olan bal zengin bir vitamin ve mineral deposuna sahiptir. Çocuklarınızın yeteri seviyede vitamin almadığından endişe ediyorsanız, bir kaşık bal ile günlük beslenmelerine katkı sağlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalar balın çocukların gelişimine büyük katkılar sunduğunu göstermektedir.

Bal hasta çocuklarda iyileşmeyi desteklemektedir. İyileştirici özelliklere sahip olan bal, anti mikrobiyal ve yara onaran özellikleri dışında, böcek ısırığı, lezyon, yanık çiban, sivilce ve yaraların tedavisinde son derece etkili ürünlerden biridir. Bal ve zeytinyağı içeren bir karışım çocuklarınızın hasarlı ciltlerinde, atopik, sedef hastalığı gibi rahatsızlıkların tedavisine katkı sağlamaktadır.

Bal çocuklarınızın diş sağlığı için son derece etkilidir. Düzenli olarak bal tüketen çocuklarınızda diş çürüğü gibi sorunlar olmaz.

Bal anti-iflamatuar özelliği olan bir üründür. Kanıtlanmış olan antioksidan aktivitesi sebebiyle boğaz ağrısı, mukozit, astım, gastrenterit gibi enflamatuar sorunların tedavilerinde doğal bir ilaçtır.

Bal çocuklarınız için prebiyotik özellikler barındıran bir besin maddesidir. Lor peyniri ve ayran içerisine eklenen bal, çocuklarda sağlıklı bağırsak mikrobiyomlarının koruma altına alınmasına yardımcı olur.

Bal çocuklarda oluşan mide reflüsünü azaltır. Reflüsü bulunan çocuklarda, bal tüketmek, yemek borusu ve mide zarını kaplar. Böylelikle çocuklarınızın rahatlamasına olanak sağlar. Bal gıdaların ve mide asidinin yukarı doğru akmasını engeller. Böylelikle rahatlama sağlar. Sfinkter üzerinde yer alan dokular için önemli bir uyarıcıdır. Böylelikle yeniden asit ve reflü oluşumunu azaltmaktadır.

Bal çocuklarda ishal ve kabızlık gibi sorunların giderilmesini sağlar. Çocuklarınızda ishal ve kabızlık sorunları varsa, çocuklarınıza bal yedirin. Bal çocuklarda bu sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Çocuklarınız mide ve bağırsak konusunda sorun yaşıyorsa, bu sorunların giderilmesi için çocuklarınıza bal veriniz.