Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
- Stok Durumu: Stokta var
- Ürün Kodu: ANZ001
4.000,00TL
4.500,00TL
Vergiler Hariç: 4.000,00TL
Saat 12:00'ye kadar verilen siparişlerde Aynı Gün Kargo
Sabit kargo ücretimiz 20 TL'dir
₺500 üzeri Kargo Bedava !
500 TL üstü tüm alışverişlerde kargo bedava.
Şehri Anzer Balı Nasıl Üretilir?
Anzer balının üretiminde kullanılan yöntemler son derece geliştirilmiştir. Anzer balının üretimi yapılırken yöntemler ve teknikler üzerinde iyileştirmeler yapılsa da geleneksel yöntemler kullanılmaya devam edenler de var. Bal üretiminde, iklim değişikliği ve suyun daha verimli kullanılması gibi önemli konular da gündeme alınmaktadır. Anzer balının üretiminin yapıldığı dönemlere ve hazırlık aşamasına dikkat edilmektedir. Anzer balı özel kovanlar ile elde edilmektedir.
Anzer Balı Ne Zaman
Üretilir?
Anzer balının üretildiği tarih çoğunlukla mayıs ayı itibari ile başlar ve eylül ayına kadar devam eder. Mayıs ve haziran ayları arasında ortalama 20 günlük bir süre içerisinde kovanlar yerleştirilir. Kovanlardan bal üretimine geçiş aşaması ise haziran ile ağustos ayları arasında olmaktadır. Çoğunlukla bu tarihlere göre hareket edilen Anzer balı üretimi ağustosun üçüncü haftasına kadar devam edebilmektedir. Havaların soğuması ile Anzer balı üretimine ara verilmesi mümkündür.
Anzer Balı Üretim
Aşamaları Nelerdir?
Anzer balı
üretiminin yapılması
birbirinden farklı aşamalardan oluşmaktadır. Anzer balının üretim aşamaları
çoğunlukla şu şekildedir:
·
Kovanların
yerleştirilmesi
·
Toplama
(hasat) dönemine girilmesi
·
Paketleme
Anzer balının tüketiciye kadar geçtiği 3 ana
başlıktır. Bu başlıkların her birinin altında üreticiye bağlı olarak gelişen
farklı faaliyetler de yer alabilmektedir.
Anzer Balının
Tüketimi Nasıl Olmalı?
Anzer balının
tüketiminde doza dikkat edilmesi
önem taşımaktadır. Anzer balının tüketimi için önerilen miktarlar çoğunlukla
yaş gruplarına göre ayrılır. Anzer balının tüketimi bebekler için günde iki çay
kaşığı olabilmektedir. Yetişkinler için günde 2 yemek kaşığı tüketimi
yapılabilmektedir. Gençler ve ergenlik döneminde olan kişiler ise günde 2 tatlı
kaşığı tüketebilirler. Anzer balının
tüketimi kişinin sağlık durumu ve hassasiyetleri göre de değişebilmektedir. Fazla
tüketimi yapıldığı takdirde yan etkileri ve olası riskleri ile karşılaşılma
ihtimali yükselmektedir.