Menü

500 TL üstü tüm alışverişlerde kargo bedava.

Anzer Balı 970gr

Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
Anzer Balı 970gr
  • Stok Durumu: Stokta var
  • Ürün Kodu: ANZ001
4.000,00TL
4.500,00TL
Vergiler Hariç: 4.000,00TL
Saat 12:00'ye kadar verilen siparişlerde Aynı Gün Kargo
Sabit kargo ücretimiz 20 TL'dir ₺500 üzeri Kargo Bedava !

Şehri Anzer Balı Nasıl Üretilir?

Anzer balının üretiminde kullanılan yöntemler son derece geliştirilmiştir. Anzer balının üretimi yapılırken yöntemler ve teknikler üzerinde iyileştirmeler yapılsa da geleneksel yöntemler kullanılmaya devam edenler de var. Bal üretiminde, iklim değişikliği ve suyun daha verimli kullanılması gibi önemli konular da gündeme alınmaktadır. Anzer balının üretiminin yapıldığı dönemlere ve hazırlık aşamasına dikkat edilmektedir. Anzer balı özel kovanlar ile elde edilmektedir.

Anzer Balı Ne Zaman Üretilir?

Anzer balının üretildiği tarih çoğunlukla mayıs ayı itibari ile başlar ve eylül ayına kadar devam eder. Mayıs ve haziran ayları arasında ortalama 20 günlük bir süre içerisinde kovanlar yerleştirilir. Kovanlardan bal üretimine geçiş aşaması ise haziran ile ağustos ayları arasında olmaktadır. Çoğunlukla bu tarihlere göre hareket edilen Anzer balı üretimi ağustosun üçüncü haftasına kadar devam edebilmektedir. Havaların soğuması ile Anzer balı üretimine ara verilmesi mümkündür.

Anzer Balı Üretim Aşamaları Nelerdir?

Anzer balı üretiminin yapılması birbirinden farklı aşamalardan oluşmaktadır. Anzer balının üretim aşamaları çoğunlukla şu şekildedir:

·         Kovanların yerleştirilmesi

·         Toplama (hasat) dönemine girilmesi

·         Paketleme

Anzer balının tüketiciye kadar geçtiği 3 ana başlıktır. Bu başlıkların her birinin altında üreticiye bağlı olarak gelişen farklı faaliyetler de yer alabilmektedir.

Anzer Balının Tüketimi Nasıl Olmalı?

Anzer balının tüketiminde doza dikkat edilmesi önem taşımaktadır. Anzer balının tüketimi için önerilen miktarlar çoğunlukla yaş gruplarına göre ayrılır. Anzer balının tüketimi bebekler için günde iki çay kaşığı olabilmektedir. Yetişkinler için günde 2 yemek kaşığı tüketimi yapılabilmektedir. Gençler ve ergenlik döneminde olan kişiler ise günde 2 tatlı kaşığı tüketebilirler. Anzer balının tüketimi kişinin sağlık durumu ve hassasiyetleri göre de değişebilmektedir. Fazla tüketimi yapıldığı takdirde yan etkileri ve olası riskleri ile karşılaşılma ihtimali yükselmektedir. 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi